Publikáció

Egészségközpont / Egészségház Turán

Manapság sok ember panaszkodik a magyar egészségügyre, arra, hogy nem megfelelő az ellátás, nincsenek megfelelő higiéniai körülmények a kórházak területén, illetve kevés az egy személyre jutó idő. Ezen változtatni sajnos nem tudunk, viszont a saját helyzetünket jobbá tehetjük Turán, egy Egészségközpont/Egészség ház létrehozásával.

Az intézmény létrehozásával a legfőbb célunk az lenne hogy, mind a gyermekek, mind a felnőttek számára komplex betegségmegelőzési- és szűrőprogramok váljanak elérhetővé, illetve a már kialakult betegségek megfelelő szakmai szinten történő gyógyítása, kezelése, utókezelése is megvalósuljon. Ezeken felül kialakíthatnánk egy olyan páciens centrikus ellátást, amelyben mindenki ugyan olyan bánásmódban részesül.

A szűrőprogramok gyakoriságának növelése azért lenne fontos, mert olyan betegségeket előzhetnénk meg, mint a különböző daganatok (pl.: vastagbél- és emlődaganat), illetve vérvétel útján kimutatható elváltozások. Ha időben, még kezdeti stádiumban észrevesszük ezeket, sokkal könnyebben és kevesebb fájdalom árán gyógyíthatóak. Ezen vizsgálatok nem kellemetlenek a páciens számára, gyorsan elvégezhetők, nincsenek mellékhatásai illetve a különböző szűréseket szakemberek is megcsinálhatják, nem mindig szükséges az orvos jelenléte.

A mai rohanó világban sok embernek úgymond nincs ideje betegnek lenni. Csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor úgy érzik, hogy már nagy a baj. Az Egészségház egy rugalmasabb nyitva tartással várná a gyógyulni akaró embereket, illetve minden korosztály megtalálná a magának megfelelő kezelést. Kialakítanánk azt a rendszert, amelyben mindenki kényelmesebb tud időpontot foglalni magának, akár online, akár telefonon. Az Egészségközpont/Egészségház tartalmazná: háziorvosi, gyermekgyógyászati, fogászat- szájsebészeti, fül-orr gégészeti, illetve bőrgyógyászati ellátást. Olyan is előfordulhat, hogy valakinek éjszaka lesz szüksége orvosi segítségre, ezért háziorvosi ügyelettel, valamint gyermekorvosi ügyelettel lenne kiegészítve az ellátás. A vizsgálatok megkönnyebbítése érdekében az ultrahangos diagnosztikai helyiség is részét képezné az intézménynek. Végül, de nem utolsó sorban pedig, az Egészségközpont/Egészségház egy önálló vérvételi helyiséggel lenne felszerelve, ahonnan továbbítani lehetne a közeli laborokba a mintát a gyorsabb eredmények érdekében.


Amennyiben tetszik a kezdeményezés, kérlek, segítsd munkánkat azzal, hogy like-olod és megosztod az oldalunkat!